2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Pavasarinė špinatų sriuba

Ar pastebėjote, kad valgyti lapines daržoves yra brangiau nei mėsą? 
Šiandien kiaulienos kumpis be kaulo Prismoje kainuoja 9.99 Lt. Kilogramas špinatų turguje – 20 Lt. Tiek pat kainuoja ir svogūnų laiškai ir visokios žolės, o štai už gražesnes salotas ir po 25 Lt prašo.

Ta proga – tobula pavasarinių špinatų sriuba.
Ruošiau pagal J.Oliver Maisto Revoliucijos receptą.

PRIREIKS
Špinatų lapų pundelis
Geltonųjų lęšių, apie 250 g.
Visko po 2 vnt.: morkos, svogūnai, saliero stiebai, česnako skiltelės
10 vnt. mažųjų vyšninių pomidorų
Pusės nykščio dydžio imbiero gabalėlis
1/3 čili pipiro
Kubelis kokybiško sultinio
Šlakelis aliejaus
Druska ir pipirai

GAMINAM
1. Paruošiau daržoves: morkas ir svogūnus riekelėmis, salierą nedidukais gabaliukais, česnaką sukapojau, imbierą sutarkavau, pomidoriukus  per pusę, špinatų lapus paplėšiau smulkiau.
2. Savo didžiausioje keptuvėje pakepinau svogūnus, morkas ir salierą. Apie 10 minučių, likus porai minučių dar ir česnaką su čili pipiru sudėjau. Beje, įdomų reikalą su bičiule išsiaiškinau – mūsų abiejų mamos svogūnus visuomet pirmiau kepindavo, tik po to dėdavo kitas daržoves. Čia dėl karamelizacijos ir kitų burtažodžių. J.Oliveris daugelyje receptų siūlo viską kepti vienu metu. Pabandžiau – esminio skirtumo nėra, o laiko susitaupo ir paprasčiau. Ačiū ir valio.
3. Užpyliau 1.5 l vandens, užviriau, sudėjau sultinio kubelius, lęšius, imbierą ir sumažinusi ugnį palikau 10-čiai minučių iš lėto virti.
4. Galima (nors nebūtina) šiek tiek sriubos nupilti į atskirą indą ir suplakti blenderiu. Taip sriuba įgijo tokio malonesnės vientisos tekstūros. Supyliau viską atgal į vieną puodą ir tuomet jau pomidorų eilė keliauti į puodą, dar apie 5 min.
5. Galiausiai, sudėjau špinato lapus, ant ugnies 30 sekundžių, ir viskas, valgom! Užskaninau šaukštu natūralaus jogurto.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails