2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Mėtinės morkų salotos

Valio, turguje šį savaitgalį pasirodė pirmosios šio sezono mėtos!
Šiltnaminės, bet vis vien smagu. Ta proga pasitaisiau puikių mėtinių morkų salotų iš J.Oliverio „Maisto Revoliucijos“.

Prireikė 5 didelių morkų iš turgaus, po pundelį mėtų ir kalendros, pusės citrinos žievelės ir 2 šaukštų citrinos sulčių, 6 šaukštų alyvuogių. Aliejaus, druskos ir pipirų, žiupsnio įvairių sėklų mišinio,4 mandarinų, fetos sūrio.

Morkas sutarkavau, mėtas ir kalendą susmulkinau. Įtarkavau citrinos žievelės (pastaruoju metu mano visos citrinos tokios nuskriaustos, nutarkuotos :)

Tada dar įspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių, sudėjau mandarinų skilteles, įpyliau aliejaus, druskos, pipirų ir viską gerai sumaišiau. 

Salotas į lėkštes, ant viršaus – po žiupsnį sėklų ir pora gabalėlių fetos, ir valgom. Beje, sėklas galima paskrudinti sausoje keptuvėje arba su šiek tiek aliejaus ir druskos, kaip kam labiau patinka.

Sulaukė didžiulio pasisekimo, net nespėjau nufotografuoti galutinio rezultato :)

Su pavasariu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails