Šiltnaminės, bet vis vien smagu. Ta proga pasitaisiau puikių mėtinių morkų salotų iš J.Oliverio „Maisto Revoliucijos“.
Prireikė 5 didelių morkų iš turgaus, po pundelį mėtų ir kalendros, pusės citrinos žievelės ir 2 šaukštų citrinos sulčių, 6 šaukštų alyvuogių. Aliejaus, druskos ir pipirų, žiupsnio įvairių sėklų mišinio,4 mandarinų, fetos sūrio.
Morkas sutarkavau, mėtas ir kalendą susmulkinau. Įtarkavau citrinos žievelės (pastaruoju metu mano visos citrinos tokios nuskriaustos, nutarkuotos :)
Tada dar įspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių, sudėjau mandarinų skilteles, įpyliau aliejaus, druskos, pipirų ir viską gerai sumaišiau.
Salotas į lėkštes, ant viršaus – po žiupsnį sėklų ir pora gabalėlių fetos, ir valgom. Beje, sėklas galima paskrudinti – sausoje keptuvėje arba su šiek tiek aliejaus ir druskos, kaip kam labiau patinka.
Sulaukė didžiulio pasisekimo, net nespėjau nufotografuoti galutinio rezultato :)
Su pavasariu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą