2009 m. vasario 17 d., antradienis

Greitoji Čili Sriuba

Šį savaitgalį su draugais virėm Čili sriubą pagal Gerosios Kolegės Gabrielės receptą.
Taip žaibiškai paruošto ir suvalgyto patiekalo dar nemačiau :))

Reikės:
Svogūnų ir česnakų, supjaustytų smulkiai, kuo daugiau tuo skaniau :)
Faršo, vyrai pirko rimtą kiekį (veikiausiai 150-200 g žmogui, jautieną)
Pipirų, druskos, baziliko
Konservuotų pupelių, 2 nedideli indai
Konservuotų pomidorų savo sultyse, 2 nedideli indai
Švieži pomidorai (nebūtina, naudojau 4 pomidorus, smulkintas)
Šviežia paprika (nebūtina, 1 paprika, smulkinta)
Čili pipiro natūralaus (nebūtina, konceptualu)
Šlakelio aliejaus
Sūrio, džiugo, tarkuoto
Gabrielė sako, kad dar galima dėti konservuotus kukurūzus, tačiau jie ilgiausiai verda, tad maišyti reikės bent 1-1.5 val., todėl laiko taupymo atžvilgiu galima ir nedėti

Gaminame
Pakepinam smulkiai supjautytus svogūnus ir česnakus.
Pakepinam faršą, tuomet dar sudedam šv. pomidorus ir šv. papriką, kepinam ant lėtos ugnies, pagardinam pipirais ir druska.
Viską pakepintą gėrį verčiame į puodą, dedame koservuotus pomidorus be odelių, konservuotas pupeles, dedame smulkintą čili ir kitokius prieskonius (pvz. baziliką) ir maišome, maišome, kad neprisviltų.
Dedam į dubenis, pagardinam sūriu.
Valio!

_______________

Jums taip pat gali patikti aštrus kaubojų čili su kava pagal J.Oliverio receptą

7 komentarai:

  1. tai kur tas antrasis variantas? :)

    PS parašyti komentarą pavyksta iš kažkelinto karto... bl...

    AtsakytiPanaikinti
  2. prie šio čili siūlau paragauti tokų "bandelių": perkam pačias pigiausias paz.: "trys kapeikos", perpjaunam per pusę, tas puseles aptepam sviestu kurį prieš tai sumaišom su nemažu kiekiu traiškyto česnako ir gera sauja kapotų petražolių, paskrudinam orkaitėjė, kol sviestas susigers į bandeles

    AtsakytiPanaikinti
  3. Miela ponia, kazkaip mazai gaminate, norisi dar receptu, receptu, receptu, gal vasarai pasibaigus....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pagavote mane, mieloji Rita :)
    Pažadu vasarai pasibaigus dar viena receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki, o tai kiek ten tu zmoniu buvo?
    kiek farso reikia turiu omenyje :)
    nes visi kiti ingridientai surasyti ne pagal zmoniu sk. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir siaip lb idomu butu pasiteirauti, kaip virti sriuba garu puode, kuris ant dugno kiekvieno indo, turi skylutes?? Ar pas Jus, Aura, jis be skyluciu ??

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mielas Skaitytojau (Anonimiškai):) Garų puodas, kurį naudoju, turi specialų įdėklą troškiniams, sriuboms ir košėms ("be skylučių). Įtariu, galima ir kitą indą tam pritaikyti. Skanaus troškinimo :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails