2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Žaibiškai troškinti švieži kopūstai

Žaibiškai paruošiamas ir skanus patiekalas, galėtų konkuruoti su kiaušiniene :)
Kopūstai toks buitiškas reikalas, bet stebuklingai naudingas dėl vitamino C, natrio ir geležies.
Ir dar  mažai kaloringas.

Draugė vis pasišaipo, kad mano maistas panašesnis į garnyrą nei normalius pietus. Neapsigaukit – šitame Oliverio recepte vien tiktai kumpio 500 kCal, o dar sviestas, kopūstai. Labai padori pietų porcija dviem žmonėm. Jei reikia sočiau, tiktų bulvė su lupena ar koks mėsos šmotas.


PRIREIKS
Kopūstas (ką turite - savojos, paprastas žieminis ar šviežia pavasarinė gūžė; tiek, kiek tilps į jūsų keptuvę).
Kvapaus rūkyto kumpio, 100 g.
Česnako, 2 skiltelės
Vorčesterio padažo, 2 šaukštai (arba tirštas Heinz sojos padažas)
Stiklinė vandens, kubelis kokybiško sultinio
Alyvuogių aliejaus ir sviesto, po šaukštą

GAMINAM
1. Kopūstą supjaučiau ilgais plonais makaronais, sukapojau česnaką, virdulyje užviriau vandens.
2. Didžiojoje savo keptuvėje įkaitinau aliejų ir ant vidutinės ugnies penketą minučių pakepinau kumpį, tuomet sumečiau kapotą česnaką, dar pora minučių, ir galiausiai pyliau padažą bei sudėjau sviestą. Padidinau ugnį, sumečiau kopūstą, sumaišiau. Puodelyje karštą vandenį sumaišiau su sultinio kubeliu ir supyliau į keptuvę.
3. Uždengiau dangčiu ir pakepinau 5-7 minutes. Tada nudengusi dangtį dar  dangtį dar penketą minučių. Valio, viskas.

Pasak interneto legendų, senovės Egipte kopūstai buvo delikatesas, o Graikijoje tikėta kad jei suvalgysi kopūsto lapą prieš gerdamas - nepasigersi, suvalgysi išgėręs - išblaivėsi. Taigi skanaus.

O kaip jūs šiandien ruošite savo kopūstus? :)
_______________________________________
Pagal Jamie Oliver „Maisto ministerija“ receptą

1 komentaras:

  1. labai skanu, dariau su farsu, nes kumpio neturejau. tikrai labai skanu



















    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails