2013 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Aromatingas lešių ir šakninių daržovių troškinys

Pastaruoju metu iš naujo atradau lęšius. Tokia regis paprasta ir įprasta kruopa, bet pasirodo baltymų ir kitokių gėrybių turi daugiau nei mėsa. Žodžiu, vertas dėmesio reikalas. Be to, gana dažnai naudojama rytietiškoje virtuvėje, patiekalų gyvas galas ir labai įvairių. Prisirinkau receptų -- tik spėk gaminti. 

Šiam kartui ruošiu paprastą ir greitą patiekalą -- aromatingą lęšių troškinį su visokiais šį gūdų pavasarį užsilikusiais žemėtais :) lietuviškais šakniagumbiais. Visas fokusas -- rytietiški prieskoniai, kurie padės sukurti ryškių spalvų ir skonių padažą.

PRIREIKS
Iš šio kiekio gausite 3-4 sočias troškinio porcijas
Lęšių, 100 g. (200 ml. arba didesnė pusė puodelio; prieš virdami nuplaukite)
Visokie žieminiai šakniagubmiai: 3 morkos, 1 pastarnokas, 3 bulvės (nuskutę supjaustom postambiais gabalais, kad būtų ką kramtyti :)
Svogūnas (pjaustom stambiom riekėm), keletas skiltelių kapoto česnako
Litras sultinio (naudojau šaldytą, tiks ir keli kubeliai ekologiško į karštą vandenį)
Sabji masala prieskonių mišinio (arba kito panašaus) ir druskos žiupsnis
Šlakelis aliejaus kepimui
Natūralaus jogurto, lieso
Labai tiktų šviežios kalendros lapeliai

Jei norisi sočiau - patiekite su rieke šildytos ciabatos.

GAMINAM
1. Imam didžiausią ir giliausią savo keptuvę, įkaitinam kuklų šlakelį aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepinam svogūnus, kol šiek tiek suminkštės.
2. Sumetam visus šankiagumbius, padidinam ugnį ir maišydami kepam kol lengvai apskrus ir įgaus lengvą auksinę spalvą, apie 5-7 minutes.
3. Sumetam česnaką ir prieskonius, paskrudinam minutelę ar dvi, kol kvapas pasklis po visą virtuvę.
4. Supilam sultinį, užverdam. Sudedam lešius, pasūdom, sumažinam ugnį ir paliekam troškintis 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės o padažas sutirštės. Tik nepervirkite :)
5. Jei turite kalendros - įmaišykite į troškinį smulkintų jos lapelių. Tuomet viską į dubenėlius, po šaukštą jogurto, šiek tiek kalendros lapelių papuošimui ir mėgaujamės.
Skanaus :)

Beje, parduotuvėse būna pirkti įvairesnių spalvų lęšių -- raudonų, geltonų, juodų. Man gražu būtų tas spalvas pamaišyti. Rimi parduotuvėse dairykitės prie ekologinių prekių.

_______________
Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Turite būdą pagaminti skaniau, sveikiau, paprasčiau, ar tiesiog – įdomiau? Pasidalinkite komentaruose! :)
_______________
Jums taip pat gali patikti: pavasarinė špinatų sriuba su lęšiais: http://puodas.blogspot.com/2012/03/pavasarine-spinatu-sriuba.html 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails