2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Kepti obuoliai su porų, vištienos ir riešutų įdaru

Višta įdaryta obuoliais – seniai žinoma klasika. Greitai darbo dienos vakarienei paruošiau atvirkštinį variantą – obuolius įdarytus višta.  Man patiko, buvo labai gardu – saldžiarūgščiai lietuviški obuoliai su aštriais prieskoniais gardinta vištiena, lengvo kartumo priduodančiais graikiškais riešutais ir pikantišku sūriu... Sotu, bet ne per riebu. Tačiau Brangus Vyriškis šiek tiek purkštavo – kodėl tiek daug obuolių ir tiek mažai mėsos. Kas vienam privalumas – kitam trūkumas :)

PRIREIKS
Obuolių – 6 vnt. (geriau saldžiarūgščiai)
Vištienos file – 2 puselės
Poras – vienas stiebas
Graikiškų riešutų – sauja (būtinai!)
Parmezano sūrio – sauja
Citrinos sulčių
Aliejaus – šlakelis
Česnako – 2 skiltelės (jei mėgstat)
Druskos, pipirų, baziliko, saldžiosios paprikos  (ir šiek tiek čili, jei mėgstate aštriau)
Folijos

GAMINAM

Vištieną supjaustom nestambiais gabaliukais ir pakepinam su šiek tiek druskos ir paprikos ar kitais mėgstamais prieskoniais. Vištienos gabaliukai turi būti gražiai apskrudę ir visiškai iškepę. Pakepinam porą – kad šiek tiek suminkštėtų. Į pabaigą galime įmesti šiek tiek kapoto česnako.

Obuolių viršūnėles nupjaunam, išskobiam vidų ir apšlakstom citrinos sultimis. Kraunam vištienos su porais, ant viršaus – kapotų graikiškų riešutų. Patepam aliejumi kad nesutrūkinėtų, užvožiam kepurėles, įvyniojam į foliją – ir kišam į įkaitintą 190C orkaitę ~20 min. Kiek laiko keps priklauso nuo obuolio didumo. Prieš baigiant gamintis, pakeliam kepurėles ir pabarstom po jomis šiek tiek sūrio.
_______________

Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Turite būdą pagaminti skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – įdomiau? Pasidalinkite komentaruose! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails