Tęsiu seriją „35 sveiki ir skanūs patiekalai iš žemėtų lietuviškų šakniavaisių“. Apie tai, kaip išgyventi 10 savaičių iki to pirmojo šviežių lietuviškų salotų derliaus. 35 vakarienės ir dar savaitgalio pietūs :)
Šį kartą ėmiausi kopūsto – pradedu nuo pačių paprasčiausių salotų. Jų galima triaukšti be sąžinės graužimo iki soties, ir dar užsidėti riebų pliusą dėl vitaminų. Kopūstai toks buitiškas reikalas, bet stebuklingai naudingas dėl vitamino C, natrio ir geležies.
PRIREIKS
Nedidelė kopūsto galva
Morka, 1 vnt.
Alyvuogių aliejaus – ~3 v.š. (nepadauginkit)
Balzamiko acto – šlakelis, ~1 v.š.
Cukraus – truputėlį, ~1 a.š.
Druskos, pipirų
GAMINAM
Didžiausias darbas – labai, labai plonai susipjaustyti kopūstus. Man tam puikiai tiko mano didysis peilis, Mergiotė kuri gyvena gerai rekomendavo įsigyti mandoliną.
Morkas sutarkavę smulkia tarka, viską sumaišom su prieskoniais ir tuomet gerokai pagniaužome rankomis ar padaužome kokiu kočėlu ar bulvių trintuve – kad kopūstai išleistų sultis. Kišame geram pusvalandžiui į šaldytuvą. Mėgaujamės.
_______________
Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Turite būdą pagaminti skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – įdomiau? Pasidalinkite komentaruose! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą