2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Itin Aštri Morkų Sriuba Zuikiui Pleibojui

Ko tu stovi taip keistai pasviręs? Ar nebūsi tamsta apsirijęs? Lašiniai, dešra, degtinė, blynai. Kūnas šaukia: TRŪKSTA VI-TA-MI-NŲ!Po šventinio smaguriavimo maratono organizmas šaukiasi šio to lengvesnio. Šį kartą - morkų sriuba. Zuikiui Pleibojui turėtų patikti! :)

Kad Brangus Vyras stipriai nesipiktintų, ruošiu aštriai ir su priedais.

PRIREIKS
1 didelio svogūno
2 skiltelės česnako
Šlakelio aliejaus
Gabalaičio imbiero šaknies (nepadaukinkit)
Po žiupsnelį maltos kalendos, kumino, juodųjų pipirų ir druskus
Čili pipiro (šviežio ar malto)
3-4 didokos morkos
Saliero šaknies puselė (nebūtinai)
Bulvė (nebūtinai, dėl tekstūros sriubai)
Nedidukas pomidoras ar du (nebūtinai)
1 litras sultinio
Sauja šviežių kalendros lapelių

Paskutinis akordas į lėkštę, pasirinktinai: šlakelis grietinėlės ar pieno, citrinos riekelė, paskrudintas kumpis ar šiek tiek virtos vištienos, skrebučiai su sūriu, ryžių sauja, pakepintos moliūgų sėklos... Priedus renkamės pagal fantaziją ir kalorijų poreikį.

GAMINAM
Apkepinam smulkiai pjaustytą svogūną, į didelę gilią keptuvę suberiam kapotą česnaką, tarkuotą imbierą, kalendrą, kuminą ir susmulkintą čili pipirą. Minutėlę pačirškinę leidžiam prieskoniams pakvipti per visą virtuvę. Tada jau sumetam pjaustytas morkas ir kitas dar daržoves jei ką naudojam, užpilam sultiniu ir verdam kol morkos suminkštės. Viską nuoširdžiai pertrinam blenderiu, papuošiam kokiu žaliu lapu ir tiekiam į stalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails