2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Railsberry pica


Prisikvietėme keletą draugų ir daug maž sėkmingai įvaldėme tris picas. Ta pačia proga vyko masinis bilietų į RailsBerry konferenciją pirkimas. Kažkas siaubingai svarbaus programuotojų gyvenime, suprask. Vyrai džiūgavo lyg geležėlę radę :)

Tokio svarbaus įvykio proga ruošiausi labai atsakingai. Juo labiau, kad savarankiškai picą gaminau pirmą kartą. Tai vat, prisižiūrėjau J.Oliverio ir beveik patikėjau kad pica gali būti geras ir sveikas patiekalas. Ypač jei išsaugoti saiką su sūriu ir kitokiomis gėrybėmis, naudoti pilno grūdo miltus ir daug, daaaug žalumynų ir visokių daržovių.

Triukas toks – pirmiausia pakepam pomidorų padažu išteptą picos padą. Kitus priedus, pvz. saliamį, kiaušinį, dedam likus +/- 10 minučių. O žalumynus galima dėti picai jau iškepus.

TRIMS PICOMS PRIREIKS
Tešlai: 500g miltų, mielių, po žiupsnį cukraus ir druskos, 350 ml vandens, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Įdarui visko po truputėlį: kelis čili pipirus, kapoto česnako, pakepintų svogūnų, suraikytų pomidorų, špinatų, rukolos, keletą kiaušinių, saliamio, konservuoto tuno, ančiuvių, skrudintų vištienos gabaliukų, mozarelos, džiugo.

GAMINAM
1. Mieles išmaišom šiltame vandenyje su žiupsniu cukraus ir paliekame ant radiatoriaus 10 minučių pagalvoti.
2. Sumaišom mieles, vandenį, aliejų, ir visa tai užpilame ant miltų. Maišom, kol susidaro vientisas tešlos gumulas.
3. Paliekame jį tešlą šventoje ramybėje gerai valandai kur nors šiltame virtuvės kampe.
4. Tuo tarpu pasiruošiame picos viršų – tinka turbūt viskas ką randam šaldytuve :) Aš dariau vieną su saliamiu ir kiaušinių, antrąją su vištiena, trečiąją su tunu ir ančiuviais.
5. Iš pakilusios tešlos formuojame plonyčius blynus. Papuošiame pasiruoštais priedais. Šauname į 200 C orkaitę pusvalandžiui.

Picos dar nesu įvaldžiusi, bet pradžia kelia optimizmą.
Geros idėjos ir pasiūlymai welcome.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails