2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Pomidorų sriuba su pipirine degtine

Jei bijote sustorėti, prieš valgį išgerkite 50g konjako. Konjakas slopina baimės jausmą :)

Savaitgalį viriau pomidorų sriubą Gerai Draugei (su grietinėle) ir Brangiam Vyrui (su pipirine degtine). Paprastas, greitas ir visokeriopai malonus patiekalas. Jeigu degtinės/grietinėlės recepte nepadauginti, gal net galima būtų priskirti sveikųjų receptų kategorijai :)

PRIREIKS
1 svogūnas
Pora skiltelių česnako
Šlakelis alyvuogių aliejaus
1 nedidelė cukinija
Skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių (sezono metu keičiame į gerai sunokusius pomidorus iš turgaus)
0.5 l sultinio
Pora šaukštų saulėje džiovintų pomidorų pastos
Žiupsnis raudonėlio, druskos ir pipirų
Sauja šviežio baziliko
Šiek tiek parmezano
Šlakelis balzamiko acto
Maždaug pusė stiklinės pipirinės degtinės ARBA šlakelis grietinėlės (pasirinktinai)

GAMINAME
Aš viską ruošiu tokioje gilioje keptuvėje (walk'o atmaina), tai nereikia papildomų puodų ar keptuvių.

1. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną. Šiam suminkštėjus, sumetam kapotą česnaką ir pakepinam minutėlę kad pakviptų po visą virtuvę.
2. Į keptuvą sumetam supjaustytą cukiniją, supilam pomidorus, įdedam pora šaukštų saulėje džiovintos pomidorų pastos, džiovinto baziliko, raudonėlio, šaukštelį acto, druskos, pipirų ir ką ten dar mėgstam, užpilam karštu sultiniu ir viską verdam maždaug 10 minučių kol cukinija suminkštės.
3. Blenderiu ir viską greitutėliai sutrinam.
4. Pabaigai, į puodą įpilam šiek tiek degtinės ir pakaitinam dar kokias 5 minutėles, kad viskas tarpusavyje susidraugautų. Jeigu pilsite ne per daug, degtinės beveik nesijaus, bet suteiks aromato ir įdomesnio skonio. Vairuotojams, nėščioms moterims ir vaikams vietoje degtinės įpilam mažiau riebios grietinėlės ir tada jau nieko nebekaitinam :)
5. Patiekiam pabarstę smulkintais baziliko lapais ir sūriu, valgome su čiabata. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails