2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Trinta burokėlių sriuba

Senokai nerašiau. Virtuvę okupavo Namų Vyras. Baisiai skaniai gamino, mane ir svečius valgydino. Receptais nesidalino, nes juos iš savo močiutės ir mamos išklausinėjo :)

Tuo tarpu aš draugės virtuvėje nusižiūrėjau pertrintą burokėlių sriubą. Vis šis tas įdomiau ir puikiai tinka žiemos galui, kuomet prasideda baisinis šviežių daržovių badas.

PRIREIKS
Burokėliai, 2-3 nedideli
Bulvės, 2 labai vidutinės
Po vieną pomidorą, morką, obuolį (geriau rūgštesnį) ir svogūną
Kvapnesnės rūkytos mėsos gabalaitį (nebūtinai)
Po žiupsnį cukraus, druskos, pipirų, raudonėlio, saliero stiebas, dar lauro lapas ir krapų (dėjau šaldytų)
2 l sultinio

GAMINAM
1. Visas daržoves supjaustom nedideliais gabalaičiais ar šiaudeliais, svogūną žiedais. Smulkinsim, tai nėra didelio skirtumo kaip pjaustot ar net tarkuojat, kad tik išvirtų vienodai.
2. Tie kas dar neatsikratė kalėdinio pilvuko, tai tiesiog šias daržoves užpila vandeniu, pasūdo papipirina, įmeta sultinio ir verda 10—12 minučių.
Tie kas sau nesuka galvos dėl to pilvuko :) prieš tai svogūną, burokėlius, morką ir salierą pirmiausia pakepina svieste su tuo kvapniu mėsos šmoteliu.
3. Sudedam nuluptus ir supjaustytus pomidorus, obuolį, lauro lapą ir verdam dar 10 minučių.
4. Galiausiai žiupsnis cukraus, viską greitutėliai pertrinam blenderiu ir paliekam 15—20 minučių „subręsti“.
5. Pilstom į dubenėlius, pabarstom petražolėm.
Jei visai nei sąžinės, nei pilvo neturite ir niekada ir neturėjote, įsidedate dar ir po šaukštą grietinės ir saujelę skrebučių. Skanaus ;-)


Pagalvojau dar, ši sriuba puikiai tiktų Vaiduoklių šventės proga :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails