2012 m. liepos 22 d., sekmadienis

Žuvis alia Italiano No 1

Savaitgaliui RIMI padarė šviežiai žuviai malonias 40 proc. nuolaidas. Suderinus su turgaus gėrybėmis ir įdėjus šiek tiek egzotikos ančiuvių ir alyvuogių pavidalu, gaunasi visai neblogas derinukas.

PRIREIKS (2 porcijos)
400 g. žuvies file (tunas, menkė, jūros ešerys ar jūros lydeka paprastoji)
300 g. pomidorų – labai gražu būtų mažyčiai vyšniniai skirtingų spalvų (raudoni ir geltoni) pomidoriukai, bet gali būti ir paprasti dideli, jei ne sezonas – drąsiai imam skardinę pomidorų savo sultyse.
Gera sauja juodųjų alyvuogių (sako, tos su kauliukais -- skaniau)
Pundas šviežio baziliko
2-3 česnako skiltelių
1 a.š. raudonėlio
1 citrinos sultys arba 1 v.š. acto
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Pasirinktinai: 4 ančiuviai, čili pipiras, gal dar kaparėlių šaukštas

GAMINAM

Gaminti galima dviem būdais – keptuvėje arba orkaitėje. Orkaitėje sveikiau ir iškilmingiau. Bet jei karštą dieną tingisi orkaitę namuose kaisti, kuo puikiausiai išsiversite su keptuve.

Pradžia vienoda abiem atvejais – pasiruošiu gaminti. Žuvį supjaučiau didesniais gabalaičiais. Pomidorus turiu didžiuosius, tai paketvirčiuoju ir po to dar per pusę. Alyvuoges šiek tiek patraiškiau (jei būtų buvę su kauliukais, tai būtų tekę dar kankintis kol juos išlupčiau). Baziliko lapus paplėšiau. Česnaką sukapojau. Regis, viskas.

Keptuvėje viskas paprasta ir greita: imu žuvį, druskos ir pipirų ant jos, taip pat ir raudonėlio. Įkaitinu aliejų keptuvėje, sumetu tą žuvį. Ant aukštos ugnies apkrudinu iš abiejų šonų, maždaug po minutėlę. Tuomet ugnį sumažinu, sumetu česnaką ir alyuoges, dar minutei, tada ančiuvius ir pomidorus, pusę cintrinos sulčių, nepamiršdama nuolat maišyti. Prieš pat pabaigą, sumečiau baziliko lapus, likusę pusę citrinos sulčių, gal dar druskos ar pipirų, ir štai prašom skanaus.

Žuvį lengva perkepti – kepti reikia tik kol perpjovus per storiausią vietą nebebus matyti žalios mėsos, ir o žuvis lengvai atsiskirs šakute. Matuojant virtuviniu termometru, žuvis paruošta kai pasiekia 62C.

Prie tokios žuvies puikiai tiks didelis dubuo žalių salotų ir gal kokia virta šviežia bulvė ar garintos šparaginės pupelės.

O kaip orkaitėje? Receptas labai panašus, veiklos daugiau, įdomu ar rezultatas stipriai skirsis.
Tačiau dar neišbandžiau -- parašysiu kitą kartą :)

_______________
Kepta Balta Žuvis pagal Jamie Oliver Ministry of Food

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails