2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Vištienos Tikka Masala Visai Šeimynai

Jėzau Kristau Aukštielninkas, kokie karščiai šį savaitgalį... Tautiečiai dūsavo dėl karščių ir tuo pačiu metu gailiai dejavo kad tai turbūt paskutinis toks savaitgalis šiemet.

Per tokius karščius visai nesivalgo. Ši tikka masala – iš senesnio repertuaro, kuomet oras buvo vėsesnis. Puikūs šeimyniniai savaitgalio pietūs. Pasak wikipedijos - klasikinis britiškas patiekalas :) Kokosų pienas ganėtinai kaloringas, tad tinka lepintis ypatingomis progomis ir/arba mažomis porcijomis.

PRIREIKS (6 porcijos)
6 vištienos krūtinėlės file gabalėliai – supjaustom kąsnio dydžio gabalaičiais
2-3 didesni svogūnai - riekelėmis
1 raudonas čili pipiriukas - riekėlėmis
Imbieras, nykščio dydžio gabalaitis - sutarkuojame
Šviežios kalendros kuokštas - susmulkiname
~1 kg gerai prinokusių pomidorų ar 400 g. skardinė konservuotų - gabalaičiais
400 ml. skardinė kokosų pieno
Jogurto (nebūtinai – tačiau puikiai tinka nugesinti aštrumą tiems kas jo mažiau norės)
Aliejaus, gabalaitis sviesto
Gera sauja migdolo riešutų drožlių (šių neturėjau, deja – buvo gerai ir taip)
Druskos, pipirų
Citrina

Kario padažui: 2 česnako skiltelės, gabalaitis tarkuoto imbiero, 2 a.š. aštrių pipirų, 1 a.š. rūkytos paprikos, 2 a.š. garam masala, pusė šaukštelio druskos, 2 v.š. aliejaus, ½ pomidoro (arba 2 v.š. pomidorų pastos), 2 čili pipirai, 1 v.š. kokoso drožlių, 2 v.š. migdolo riešutų drožlių, 1 a.š. kumino sėklų, 1 a.š. ciberžolės.

GAMINAM

Tikka masala kario padažas. Įkaitinau didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus. Ant vidutinės ugnies. Paskrudinau kuminą su ciberžole, tuomet sumečiau likusius prieskonius ir pomidorą, dar keletą akimirkų, viską iš keptuvės sumečiau į akmeninę grūstuvę ir sugrūdau.

Toliau ruošiam karį. Į tą pačią didžiąją keptuvę įmečiau gabalėlį sviesto, dar šlakelį aliejaus. Paskrudinau svogūnus, čili pipirus ir imbierą. Maždaug 10 min. ant vidutinės ugnies, kol suminkštėjo ir pageltonavo. Tuomet ten keliauja vištiena ir seniau pasiruošta kario pasta. Viską gerokai išmaišiau, kad višta visa pasidengtų tuo padažu. Įpjausčiau pomidorus, supyliau kokoso pieną. Užviriau, sumažinau ugnį ir palikau troškintis ant lėtos ugnies. Apie 20 min., vis pamaišydama ir patikrindama ar kartais nereikia įpilti vandens. Tuo pačiu ryžius išviriau, jiems kaip visuomet prireiks lygiai 12 min.

Pateikiam su ryžiais, užspaudę citrinos sulčių.
Skanu. Aštru. Ne mažiems vaikams, tikrai.
Bet draugų sambūriui puikiai tiks.

______________________________________
Pagal Jamie Oliver receptą,  Ministry of Food.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails