Per tokius karščius visai nesivalgo. Ši tikka masala – iš senesnio repertuaro, kuomet oras buvo vėsesnis. Puikūs šeimyniniai savaitgalio pietūs. Pasak wikipedijos - klasikinis britiškas patiekalas :) Kokosų pienas ganėtinai kaloringas, tad tinka lepintis ypatingomis progomis ir/arba mažomis porcijomis.
PRIREIKS (6 porcijos)
6 vištienos krūtinėlės file gabalėliai – supjaustom kąsnio dydžio gabalaičiais
2-3 didesni svogūnai - riekelėmis
1 raudonas čili pipiriukas - riekėlėmis
Imbieras, nykščio dydžio gabalaitis - sutarkuojame
Šviežios kalendros kuokštas - susmulkiname
~1 kg gerai prinokusių pomidorų ar 400 g. skardinė konservuotų - gabalaičiais
400 ml. skardinė kokosų pieno
Jogurto (nebūtinai – tačiau puikiai tinka nugesinti aštrumą tiems kas jo mažiau norės)
Aliejaus, gabalaitis sviesto
Gera sauja migdolo riešutų drožlių (šių neturėjau, deja – buvo gerai ir taip)
Druskos, pipirų
Citrina
Kario padažui: 2 česnako skiltelės, gabalaitis tarkuoto imbiero, 2 a.š. aštrių pipirų, 1 a.š. rūkytos paprikos, 2 a.š. garam masala, pusė šaukštelio druskos, 2 v.š. aliejaus, ½ pomidoro (arba 2 v.š. pomidorų pastos), 2 čili pipirai, 1 v.š. kokoso drožlių, 2 v.š. migdolo riešutų drožlių, 1 a.š. kumino sėklų, 1 a.š. ciberžolės.
GAMINAM
Toliau ruošiam karį. Į tą pačią didžiąją keptuvę įmečiau gabalėlį sviesto, dar šlakelį aliejaus. Paskrudinau svogūnus, čili pipirus ir imbierą. Maždaug 10 min. ant vidutinės ugnies, kol suminkštėjo ir pageltonavo. Tuomet ten keliauja vištiena ir seniau pasiruošta kario pasta. Viską gerokai išmaišiau, kad višta visa pasidengtų tuo padažu. Įpjausčiau pomidorus, supyliau kokoso pieną. Užviriau, sumažinau ugnį ir palikau troškintis ant lėtos ugnies. Apie 20 min., vis pamaišydama ir patikrindama ar kartais nereikia įpilti vandens. Tuo pačiu ryžius išviriau, jiems kaip visuomet prireiks lygiai 12 min.
Pateikiam su ryžiais, užspaudę citrinos sulčių.
Skanu. Aštru. Ne mažiems vaikams, tikrai.
Bet draugų sambūriui puikiai tiks.
______________________________________
Pagal Jamie Oliver receptą, Ministry of Food.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą