2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Klaipėda – žiemos pramogų sostinė

Klaipėda pasiryžusi tapti žiemos pramogų sostine, 2002 m. lapkritį interviu „Vakarų Ekspresui“ tvirtino Nijolė Laužikienė, tuometinė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja. Kiek žinau, pabuvo Kultūros viceministre, o dabar vėl grįžo darbuotis į Klaipėdos meriją.

Tai štai, praėjo virš 10 metų – Klaipėdoje žiemą pramogų lygiai tiek pat: 1) prie jūros sušalti (įskaitant pasivaikščiojimą miško takeliais, apsilankymą jūrų muziejuje ir saulės palydas); 2) alaus išgerti (po pasivaikščiojimo keistina į Jagermeister); 3) šviežių stintų pavalgyti.

Stintų galima įsigyti pačiame miesto centre, ant užės krantinės (darbo dienomis) arba senąjame Klaipėdos turguje (savaitgaliais).  Kaina visų vienoda, po 14,99 Lt. Tačiau užrašai skirtingi: „Šviežios stintos“, „Labai šviežios stintos“ ir „Labai labai šviežios stintos“. Pastarųjų ir pirkome. Pardavėja dar parodė kaip tas stintas doroti greituoju būdu: žirklėmis pilviuką nukerpti, galvą čmaukšt, išvalai ir viskas.

Kepėm paprastuoju būdu – apvolioję miltuose, šiek tiek druskos ir pipirų, rimtoje sunkaus metalo  močiutės keptuvėlėje (tinkama žmogui lengvai sužaloti), su gabalaičiu sviesto. Jei būtų nors kiek stintų likę, būčiau likusias marinavusi pagal Aušros iš Vėjų Gūsių receptą. Bet kad dingo visos vienu ypu.  Po gero gero pasivaikščiojimo – didžiausias skanumynas tos "labai labai šviežios stintos" .

Į paraštes: dar Klaipėdoje galima užsukti į kazino, nueiti į kiną Akropolyje, nuvažiuoti į Vanagupę Palangoje (orientacijai dėl kainų lygio: 260 Lt už klasikinį masažą), užsukti į sporto klubą Klaipėdos viešbutyje (klasikinis masažas 110 Lt) arba į baseiną Lornoje (klasikinis masažas 70 Lt).
____________________

Turite idėjų ką gero nuveikti Klaipėdoje žiemą? Žinote gerų vietų, smagių užsiėmimų? Pasidalinkite komentaruose ! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails