Mama vis skundžiasi kad jai vienai maisto per daug gaunasi, nėra kur dėti. Tai čia ideali sriuba tokiems mažiems valgytojams, nes galima dalį užšaldyti, o prireikus -- tik žybt ir turėsite sriubos greituoju būdu.
PRIREIKS
Cukinija -- vidutinė, nulupta, stambesniais supjaustyta gabalėliais
2 svogūnai
2 šaukštai miltų
Pomidorų -- maždaug tiek pat, kiek cukinijos; iš bėdos gali būti konservuoti
Vištienos sultinio -- du kubeliai ekologinio arba šaldyto
1/2 a.š. ciberžolės arba kario, raudonųjų pipirų, žiupsnis druskos, baziliko ir/arba raudonėlio
Pabaigai, pagal skonį: citrina, tabasko arba čili pipiro, sojos
GAMINAM
- Didžiausioje savo keptuvėje ar puode ištirpinu nedidelį gabalėlį sviesto, ant jo ~5 min. pakepinu svogūnus ir cukiniją. Tuomet įberiu šiek tiek miltų ir maišydama pora minučių pakaitinu.
- Tada į puodą keliauja prieskoniai ir pjaustyti pomidorai (odelės lupti nebūtina). Šiek tiek vandens, sultinio ir paliekam ~10 min. troškintis. Nepervirkite -- nors sriuba ir trinta, tegul tos daržovės būna šiek tiek traškios.
- Tuomet blenderiu per visą tą masę -- per daug kruopščiai nesmulkinant. Ir į lėkštes.
- Man skanu ant viso to užsispausti citrinos, tabasko ir šiek tiek sojos padažo.
_______________
Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Turite būdą pagaminti skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – įdomiau? Pasidalinkite komentaruose! :)
_______________
Jums taip pat gali patikti: aštri paprikos ir pomidorų sriuba su agurkiniu jogurtu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą