2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Spalvingas meksikietiškas vištienos troškinys su paprikomis ir lęšiais

Neseniai grįžau po atostogų iš kebabų krašto. Kulinarinius įspūdžius po kokios savaitės aprašysiu. Prasinešėm kaip reikalas – nuo rytų iki vakarų, nuo šiaurės iki pietų, kalnai, jūros, miesteliai ir kaimeliai, viso 5,5K km. Viskas gerai, tik kebabai – ne mano maistas. Grįžę į Lietuvą pirmu reikalu valgėm lietuviškus šaltibarščius, po to dar kartą šaltibarščius ir dar šiek tiek šaltibarščių :)

O šiandien nusižiūrėjus BBC Good Food meksikietišką vištienos troškinio receptą. Spalvingas  ir aromatingas patiekalas ir super-kruopos lešiai. Lęšiuose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų, gyvas galas baltymų ir geležies. Žodžiu stebuklas, ne kruopa ;)

PRIREIKS (4 rimtos porcijos)

Troškiniui
2 paprikos – naudojau skirtingų spalvų – supjaustytos postambiais gabalais
Svogūnas – pjaustytas smulkiai
2-3 vištos krūtinėlės file – pjaustyti nereikia
Čili pipiriukas, pasmulkintas
Konservuoti pomidorai, 2 x 400g skardinės – geriausi tie be odelių, gabaliukais
Du šaukštai aliejaus kepimui
Prieskoniai: rūkyta paprika, baziliko ir raudonėlio, pora skiltelių česnako, žiupsnis druskos

Garnyrui
Quinoa arba lęšių kruopų, ~140g – nepamirškite perplauti
Konservuotos pupelės, 1 x 400g skardinė, skystį nupilam
Laimo ar citrinos sultys (pagal skonį)

Prieskoniai lęšiams virti: lauro lapai, sveiki juodieji pipiriukai; nepatrukdytų ir pusė svogūno ar saliero stiebas, jei turite atliekamą.

Baigiamasis akordas
Pundelis šviežios kalendros kalendros ir natūralaus jogurto (jei mėgstate).


GAMINAM

1. Imam didžiausią savo keptuvę tinkamą troškinimui ar vidutinio dydžio puodą ir jame įkaitinam šiek tiek aliejaus. Pakepinam svogūną ir papriką – keletą minučių, ant vidutinės ugnies. Tuomet sumetam vištieną lengvai apkepti iš abiejų pusių, minutėlę pačirškinam čili pipiriuką ir kitus troškinio prieskonius. Galiausiai supilam pomidorus, šiek tiek vandens – kad pilnai apsemtų vištieną. Užverdam, uždengiam ir paliekam 20 minučių troškintis.

2. Atskirame puode, statome virti kruopas su prieskoniais. ~15min., užpylus 3 kartus didesniu kiekiu vandens, ant mažos ugnies. Kai kruopos suminkštėja, nupilam vandenį ir sudedam minutėlei konservuotas pupeles. Įspaudžiam rimtą šlaką citrinos sulčių, išmaišę paragaujam ar visko užtenka. Paliekam uždengę puodo dangtį jas „susidraugauti“.

3. Vištiena turbūt jau baigia troškintis? Išimam file ir pasmulkinam šakute – mėsa turėtų lengvai dalintis. Sumetam viską atgal į troškinį, išmaišom.

4. Į kiekvieną lėkštę keliauja lešių, troškinio, šaukštas jogurto ir šiek tiek kalendros lapelių. Skanaus :)
_______________

Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Turite būdą pagaminti skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – įdomiau? Pasidalinkite komentaruose! :)
_______________

Šaltinis: BBC GOOD FOOD, Mexican Chicken Stew with quinoa and beans

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails