2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Žalių burokėlių salotos – lengvai marinuotos kefyro ir medaus padaže

Tęsiu seriją „35 sveiki ir skanūs patiekalai iš žemėtų lietuviškų šakniavaisių“. Apie tai, kaip išgyventi 10 savaičių iki to pirmojo šviežių lietuviškų salotų derliaus. 35 vakarienės ir dar savaitgalio pietūs :)
_______________

Regis, būtų paprastos lietuviškos salotos – obuoliukai, burokėliai.. Dar dėl padažo burokėliai įgauna šaltibarčių spalvą ir kelia lengvą nostalgiją vasarai :)

Tačiau salotų turtingas ir spalvingas skonis kažkuo primena Azijos virtuvę, o ne šaltibarščius. Lengva kefyro rūgštelė, krienų ir garstyčių aštrumas ir medaus saldumas. Labai skanu. Receptas Sparnuočio iš Dangiškų Migdolų.

PRIREIKS
Burokėliai, 2 nedidukai
Obuoliai, 2-3 rugštesni
Svogūnas, 1 raudonasis
Graikiniai riešutai ar sėklos (optional – jei/ką turit po ranka; moliūgai, mišiniai, saulėgrąžos ir kt)
Padažui: 200 ml kefyro, 1 v.š. dijono garstyčių, 1 v.š. krienų, 2 v.š. balzamiko acto, 1 v.š. medaus, 1 v.š. kmynų, 2 skiltelės česnako, druskos ir pipirų.

GAMINAM

Burokėlius ir obuolius supjausčiau plonyčiais ilgais šiaudeliais.
Tiek to darbo.

Pasiruošiau padažą – atskirame inde gerai išmaišiau kefyrą su garstyčiomis, krienais, balzamiku ir medumi, įspaudžiau česnaką, druskos, pipirų gerą žiupsnį ir šaukštelį grūstų kmynų (nepadauginkit).

Burokėlius gerai išmaišiusi su padažu palikau šaldytuve valandą, tegul sau marinuojasi. Šiaip žalių burokėlių salotos skanesnės palaikytos kurį laiką, kad skoniai kaip reikalas susimaišytų. Tai drąsiai darykitės didesnį kiekį, dviem-trim dienom.

Jeigu atsargų pasidėję turit graikiškų riešutų – paskrudinkit ir pagardinkit prieš pateikdami.
_______________

Išbandėte šias salotas? Kilo klausimų? Gal ką patobulinote? Turite būdą pagaminti įdomiau, skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – geriau? Pasidalinkite komentaruose! :)

2 komentarai:

  1. Dėl pjaustymo - paprastai tam reikalui pasitelkiamas toks prietaisas mandolina, tokia plokščia tarka. Jei nesinori lyčno prietaiso, dar yr Beatos (kaip be jos) geras fintas, kur pirma daržoves plonom riekelėm supjaustai daržovių skustuku (tik reik platų turėt), o paskui tuos blynukus jau šiaudeliais, sparčiau ir dailiau gaunas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. aga, aga.
    visai geras daiktas atrodo ta mandolina.
    reikės nusipirkti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails