2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Rudeninė baklažanų pica

Geriausia baklažanų imtis rudenį. Tuomet jų skonis ir kaina švelniausi :)
Aš renkuosi mažesnes daržoves -- kuo mažesnis baklažanas, tuo švelnesnė jo odelė. Tokių galima  nelupti ir išsaugoti mineralines medžiagas, kurių kaip tyč toje odelėje yra daugiausia.

Ar pastebėjote, kad baklažanai neturi jokio specifinio ypatingo kvapo ar skonio? Šios daržovės kaip kempinės gerai sugeria kitų patiekalo sudėtinių dalių skonius kvapus ir dera su dauguma prieskonių. Todėl juos galima barstyti ne tik druska, bet ir trupučiu cukraus, žiupsneliu pipirų, pamarinuoti su šiek tiek citrinos sulčių.

Tiktai atsargiai – baklažanai puikiai sugeria ne tik kvapus, skonius, bet ir riebalus. Triukai su druska ir servetėlėmis kad kepant keptuvėje mažiau aliejaus prisigertų nelabai padeda. Todėl aš linkusi baklažanus naudoti tik troškiniuose arba kepti orkaitėje.

Derinys iš baklažanų, pomidorų ir česnakų yra beveik klasikinis ir naudojamas dažniausiai. Visi kiti priedai –  fantazijos ir skonio reikalas. Išmėginau labai paprastą ir sveiką orkaitėje keptų baklažanų receptą alia pica margarita.

PRIREIKS
4-5 nedidukai baklažanai
Pomidorų pastos (naudojau adžiką – dėl aštrumo)
Keletas šviežių nunokusių pomidorų
Sūrio – koks po ranka papuolė (mozarella, parmezanas, etc.)
Bazilikų, raudonėlio ar kitų žolelių prieskonių
Citrinos sulčių (kad baklažanai nesusitrauktų)
Česnakų
Šiek tiek aliejaus
Druskos, pipirų

GAMINAM

1) Jeigu visgi nusipirkote ne mažučių švelnių baklažanų, bet porą didelių gražuolių, teks juos pabarstyti druska ir palikti valandai, kad druska ištrauktų kartumą. Su mažaisiais taip žaistis nereikia.

2) Baklažanus supjaustome piršto storio riekėmiss, druskos ir pipirų ant jo, pašlakstome šiek tiek citrinos sulčių, labai taupiai aptepam aliejumi. Tokias baklažano riekeles išdėliojame ant skardos ir pašauname į orkaitę 20 min. Su prapūtimu, 200C laipsnių.

3) Pakepusias riekeles apverčiam ir darom improvizaciją pizza margherita tema – šiek tiek patepam pomidorų pastos, sukraunam pomidorų riekes, apibarstom česnako gabalėliais, sūriu, pipirais, žolelėm ar kuo tik fantazija neša. Tuomet atgal į orkaitę dar 10-čiai minučių. Štai ir viskas, skanaus :)

__________________________
Receptas iš Kath Eats Real Food –  dietologės sveiko maisto tinklaraštis (JAV)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails