2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Mėtų ir žaliųjų žirnelių sriuba

Labai greita, nesudėtinga ir akį džiuginanti žalia sriuba.
Čia puikiai panaudojau savo pirmąjį pavasarinį mėtų derlių.
Skani ir netrinta, kaip kam labiau patinka.

PRIREIKĖ
400 g. šaldytų žirnelių, 1 morka (turėjau užsilikusią pavargusią mažulytę morką, tai pridėjau gabalą pastarnoko), 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, juodųjų pipirų, 1 česnako skiltelė, kuokštelis šviežių mėtų, kokybiško sultinio kubelis, šaukštas alyvų aliejaus, druskos. Jei norisi sočiau, tiktų žiupsnis sėklų mišinio, kokio pjaustyto kumpio ar ciabatos riekė.

GAMINAM 
1. Paruošiam daržoves: svogūną, salierą, morkas ir pastarnoką panašaus dydžio gabalėliais, tada didžiausioje savo keptuvėje pakaitinu aliejų ir visa tai pakepinu ant vidutinės ugnies. Apie 10 minučių, kol morkos suminkštės o svogūnai įgaus švelnią gelsvą spalvą. Į pabaigą dar įmečiau kapoto česnako.
2. Verdam: įpyliau 0,9 L verdančio vandens iš virdulio. Sudėjau sultinį ir žirnelius, išmaišiau, užviriau, sumažinau ugnį ir iš lėto paviriau dar 10 minučių. Tuo tarpu priskabiau mėtų nuo palangės.
3. Baigiamasis akrodas blenderiu: kai žirneliai suminkštėjo, nuėmiau nuo ugies, žiupsnis juodųjų pipirų, sauja mėtų, viską greitutėliai su blenderiu ir į lėkštes. Vualia!
______________________________
Pagal Jamie Oliver receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails