Labai greita, nesudėtinga ir akį džiuginanti žalia sriuba.
Čia puikiai panaudojau savo pirmąjį pavasarinį mėtų derlių.
Skani ir netrinta, kaip kam labiau patinka.
PRIREIKĖ
400 g. šaldytų žirnelių, 1 morka (turėjau užsilikusią pavargusią mažulytę morką, tai pridėjau gabalą pastarnoko), 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, juodųjų pipirų, 1 česnako skiltelė, kuokštelis šviežių mėtų, kokybiško sultinio kubelis, šaukštas alyvų aliejaus, druskos. Jei norisi sočiau, tiktų žiupsnis sėklų mišinio, kokio pjaustyto kumpio ar ciabatos riekė.
GAMINAM
1. Paruošiam daržoves: svogūną, salierą, morkas ir pastarnoką panašaus dydžio gabalėliais, tada didžiausioje savo keptuvėje pakaitinu aliejų ir visa tai pakepinu ant vidutinės ugnies. Apie 10 minučių, kol morkos suminkštės o svogūnai įgaus švelnią gelsvą spalvą. Į pabaigą dar įmečiau kapoto česnako.
2. Verdam: įpyliau 0,9 L verdančio vandens iš virdulio. Sudėjau sultinį ir žirnelius, išmaišiau, užviriau, sumažinau ugnį ir iš lėto paviriau dar 10 minučių. Tuo tarpu priskabiau mėtų nuo palangės.
3. Baigiamasis akrodas blenderiu: kai žirneliai suminkštėjo, nuėmiau nuo ugies, žiupsnis juodųjų pipirų, sauja mėtų, viską greitutėliai su blenderiu ir į lėkštes. Vualia!
______________________________
Pagal Jamie Oliver receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą