2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Greitoji kreminė namų gamybos varškė -- vaikams ir pusryčiams

Mano mažoji ilgai nevalgė beveik jokių sveikų parduotuvinių pieno produktų. Anei jogurtų, anei varškių. Nesveikus (su cukrum ir visokiais kitais brudais) valgė puikiai, bet tų aš nenorėjau pirkti. Dar valgė ekologinę Hipp varškę po 6 Lt už indelį, bet 186 Lt/mėn vien pavakariams išleisti man Excelis :) neleido.

Mama priminė du puikius ir itin greitus receptus iš mano vaikystės.
Mano mažąjai puikiai tiko abudu.

Itin greita riebi kreminė varškė vaikams (nr1)
Reikės: 0,5 litro kefyro, šaldymo maišelio arba šaldymui pritaikyti daugartinio indo, rėčio
Kefyrą užšaldom kameroje. Atšaldom rėtyje -- bent dvi valandas prieš valgymą. Viskas. Atšaldžius gali ramiai stovėti parą.
Iš 0,5l gauname 100ml varškės - kaip tik vieno užkandžio vaikui porcija. Dažniausiai šią varškę ir "gaminu", kameroje visuomet turiu atsargų užsišaldžiusi. Puikiai tinka su bet kokiomis po ranka pasitaikiusiomis uogomis ar bananu, užsitepti ant duonos ar į salotas.

Saldaus pieno kreminė varškė (nr2)
Reikės: 1 litro pieno, 100 ml rūgštelės (jogurto, kefyro ar pan.), rėčio
Pieną pašildom (kad jau pradėtų ant dugno kauptis burbuliukai, bet tik neužvirinam), supilam šaltą kefyrą. Akimirksniu sutraukia. Nuvarvinam rėtyje - štai jums prašom ir varškė.
Šią ruošiu rečiau - nes visgi (šiek tiek) daugiau darbo. Praverčia jei iš anksto būnu nepagalvojusi ir neištraukusi kefyro iš kameros.

Abi varškės -- vaikams tinkamos "desertinės" faktūros + net naudojant parduotuvinį pieną/kefyrą, mažiau nepageidaujamų priedų (cukrus, konservantai, dažikliai, kvapikliai, tirštikliai etc) nei kituose varškės desertuose.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Sveiki. O tą kefyrą galima šaldyti parduotuvinėje pakuotėje? Ar būtina perpilti į šaldymo maišelį ar indą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki. Norėjau paklausti, ar cia burnotis tiktų ar ne? Burnočio sėklos labai primena ryžius, tai vis galvoju, tinka jis prie varškės ar ne...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails