2013 m. lapkričio 29 d., penktadienis

Nuodėmingai saldūs citrininiai sausainiai pagal J.Oliverį (15 vnt.)

Žinot kuo puiku maži mažutėliai kūdikiai? Vagau aš, o auga ir storėja vaikas! :) Bent jau tą neilgą laiką kol mažoji mamos pienu maitinasi. Puikus dalykas ta maisto grandinė.
  
Ta proga pasidarau skanių ir labai greitai pagaminamų J.Oliverio citrininių sausainių. Puikiai praskaidrins šaltą lapkričio vakarą. 15 sausainių užteks abiem tėvams užsisaldint iki ausų.

PRIREIKS
Sviesto, 250 g.
Cukraus, 200 g
Kiaušinių, 2 vnt.
Miltų, 100 g
Avižų dribsnių, 50 g (dėjau kelis kart daugiau)
Kepimo miltelių, 1/4 v.š.
Druskos žiupsnis
Citrinos ir apelsinai, po 2 vnt


GAMINAME
Citrinas su apelsinais gerai nuplaunam (idealiu atveju su šepetėliu ir dar sodos tirpale pamirkyti), žievelę nutarkuojam. Pakvimpa visa virtuvė. Mums tik tos žievelės ir tereikės. Daviau vaikui pauostyti - tegul lavina uoslės pojūčius :)

Sviestą reikėtų pusvalandį atšildyti kambario temperatūroje. Bet kai namuose holodomoras ir laiko nėra, tinka dubenį su sviestu kyštelt į puodą su karštu vandeniu. Tuomet subėriau ten cukrų ir gerai ištryniau. Ten pat keliauja kiaušiniai, maišom, tuomet miltai, kepimo milteliai, maišom maišom, avižos, žiupsnis druskos ir žievelė.

Viską gerai išmaišius krečiu į maistinę plėvelę, suformuoju storą (~30cm) dešrą ir kišu į kamerą.
Išėmus telieka supjausyti riebiom riekėm (~1cm) ir išdėlioti tą turtą ant dviejų skardų. Ištiestų kepimo popierium. Turi gautis 15vnt sausainių, palikit tarp jų dosnius tarpus nes kepdami kaip reikalas patež.
Kepti kiekvieną skardą atskirai, apie 20 min. 190C orkaitėje kol gražiai paskrus krašteliai.
Kalorijų skaičiuot neverta, ir taip viskas aišku :)) na bet žiauriai skanu.

-----------------
P.s. tai pirmas įrašas kurį nuo pradžios iki galo padariau mobiliuoju telefonu. Kaip atrodo per PC net nemačiau..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails