Voveraitės yra lyderės tarp grybų pagal vitaminų kiekį, jų niekada nesupainiosi su kokiais bjauriais nuodingais grybais, o spalva ir aromatas kelia nuotaiką. Mėgaujamės kol dar galim!
Cantharellus cinnabarinus / mushroomexpert.com |
Būtinai:
* Voveraičių stiklainis (~200-350 g; jei užpultų grybų nostalgija žiemą - galite naudoti šaldytas)
* Didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
* 2 skiltelės česnako, sukapotos
* Kvietinių kruopų, 4 v.š. (pamirkau iš anksto)
* Bulvės, 2-3 vnt.
* Morka, 1 vnt.
* Sviesto šaukštas, šlakelis aliejaus
* Po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų
Optional:
* Džiovinti pomidorai: 6 vnt. (naudojau džiovintus be aliejaus, tad prieš tai išmirkiau, ir šiek tiek pasmulkinau)
* Jei turite po ranka, puikiai tiks ir kitos daržovės - pvz., moliūgai, paprikos, baklažanai
* Šoninės (nebūtina) - kelios riekelės
* Vištienos sultinio 1 L (seniau naudodavau ekologinį kubeliais, pastaruoju metu tiesiog išsiverdu ir užsišaldau - labai patogu)
* Natūralaus jogurto (jogurtas liesiau ir puikiai tinka užbalinimui; jei nebijote kalorijų, vietoje jo galite naudoti grietinėlę, grietinę ar lydytą sūrelį)
* Petražolių, baziliko ar kitų žalumynų (nebūtinai)
GAMINAM
1. Voveraites nuvaliau, nuploviau (puikiai tinka trumpai pamirkyti su druska ir nupilti), didesnes pasmulkinau (peilio nereikia - jos dailiai plyšta).
2. Puode ištirpinau sviestą su aliejumi, jame pakepiau svogūnus su morkomis. Kai jos lengvai apkepė - subėriau voveraites, džiovintus pomidorus ir česnakus. Pora minučių patroškinus sumečiau savo šaldytą vištienos sultinį.
3. Sultiniui užvirus, sumečiau pjaustytas bulves (ir kitas daržoves, jei naudojat), kvietines kruopas.
15-20 minučių ir gana.
Išvirusią sriubą gardinam šviežiomis kapotomis žolelėmis ir šiek tiek „pailsėti“. Į lėkštes ir skanaus :)
___________
Pastaba: voveraitės, kaip ir visi grybai - sunkiai virškinamas maistas, tad tikrai netiks vakarienei.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą