2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Aštrios burokėlių salotos – žaliavalgiams ir kitiems skonių ir vitaminų pasiilgusiems

Tęsiu seriją „35 sveiki ir skanūs patiekalai iš žemėtų lietuviškų šakniavaisių“. Apie tai, kaip išgyventi 10 savaičių iki to pirmojo šviežių lietuviškų salotų derliaus. 35 vakarienės ir dar savaitgalio pietūs :)
_______________

Pamasčiau, ne veltui stambi tarka liaudiškai BUROKINE vadinama.
Tad šį kartą išsijuosusi pritarkavau visą dubenį burokėlių.

Paragavusi ir tarkuotų, ir smulkiais šiaudeliais pjaustytų, vienareikšmiškai balsuoju už pjaustytus.
Vargo dailiai supjaustyti plonyčiais šiaudeliais kiek daugiau. Tačiau atrodo gražiau, taip skulptūriškai, net  elegantiškai (kaip burokėliui). Nepažliunga. Ir šiaip skaniau (o sako – ir sveikiau) kai turi ką pakramtyti. Tad ateityje burokėlius salotoms tik pjaustysiu.  Galėsiu savo didijį peilį „burokiniu“ pervadinti :)

PRIREIKS
3 burokėliai, nedidukai
2 morkos
Rauginti kopūstai, ~200 g.
Česnako, 2 skiltelės
1-2 čili piprai (aš aštrumynų mėgėja, bet jei jūs mėgstant švelniau – išimkite pipiro sėklytes)
Aliejaus, kokybiško
Druskos ir pipirų

GAMINAM

Stambia tarka sutarkavau morkas ir burokėlius, sudėjau raugintus kopūstus, smulkiai pjaustytus čili pipirus ir įspaudžiau česnako. Sočiai pipirų ir druskos, šlakelis aliejaus. Štai ir viskas.

Žalių burokėlių salotos skanesnės palaikytos bent valandą ar per naktį, kad skoniai kaip reikalas susimaišytų. Tai prisidariau tų salotų dviem-trim dienom – tegul sau stovi šaldytuve.

Kol kas valgėm vienas, būtų skanu su virtom bulvėm.
Ar riebesniu mėsos šmoteliu.

Beje, pastebėjau kad skirtingose parduotuvėse pirkti burokėliai vieni nuo kitų skiriasi.
Hyper-Rimi pirkti burokėliai buvo gana skanūs; mažajame Ikiuke pirkti burokėliai pasitaikė šiek tiek „mediniai“. Kol parduotuvėje ant apatinės lentynos mėtosi, man jie visi vienodi atrodo – žemėtas daiktas ir tiek. Gal turit metodą, kaip pažiūrėjus iš akies įvertinti ar burokėlis bus „teisingas“?
_______________

Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Kaip jums sekėsi? Turite būdą pagaminti įdomiau, skaniau, paprasčiau, įmantriau, ar tiesiog – geriau? Pasidalinkite komentaruose! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails