2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Aštri raugintų kopūstų sriuba su varškės padažu

Netikėtai puikus derinys  – aštri kopūstų sriuba kiek prigesinta varškės padažu. Sotu, bet neriebu. Įprastiniai lietuviški maisto produktai, ryškios spalvos ir netikėti skonių deriniai. Pats tas žiemos sezonui.

PRIREIKS
Rauginti kopūstai, 400g
Paprikos saldžiosios, 1-2 vnt., supjaustytos postambiais kvadratėliais
Svogūnai, 2 vnt., supjaustom stambiai
Česnakai, 4 skiltelės, sukapojam
Jautienos faršas, ~250 g
Pomidorų pasta, 3 v.š.
Čili pasta, 1 v.š. (jei neturit – puikiai tiks malti džiovinti čili pipirai)
Vištienos sultinys, 1,5 l (naudojau šaldytą, tiktų ir keli kubeliai ekologiško)
Aliejus, 3 v.š.
Prieskoniai: malta saldžioji paprika; malta aitrioji paprika; kmynai (negailint, nes mažina nepageidaujamą kopūstų efektą :“)
Padažui: varškės, petražolių (tinka šviežios ar šaldytos), 1 skiltelė česnako (spausto)

GAMINAM
Savo didžiausiame puode storu dugnu įkaitinau aliejaus ir sumečiau svogūnus čirškintis ant lėtos ugnies.

Svogūnams suminkštėjus, sumečiau česnakus, minutelei, kol pakvips per visą virtuvę.Į puodą sumečiau faršą, sudėjau pomidorų ir čili pastą, džiovintą papriką. Troškinau vis pamaišydama. Prieš pabaigą trumpam pakepti sudėjau šviežią papriką, tuomet užpyliau sultiniu.

Sultiniui užvirus sudėjau raugintus kopūstus, paskaninau druska ir kmynais. Uždengusi puodą viriau apie 15 min.
Pasiruošiau padažo – varškę ištryniau su česnaku. Sriubą į lėkštes, po gerą šaukštą varškės ir pabarstom smulkintom petražolėm. Skanaus :)
_________________________

Gaminote pagal šį receptą? Bandėte panašų patiekalą? Kaip jums sekėsi? Kaip pagerinti receptą? Gal yra įdomesnis būdas pagaminti? Pasidalinkite komentaruose! :)

1 komentaras:

  1. Aura, išsisaugau šį receptuką. Nerealiai gerai skamba, o dar užsiraugėme kopūstų patys:)) Dar neragavome, bet šiai sriubai tikrai tiks:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails