2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Starkis paprastuoju būdu

Turguje įvairovės dėlei pasiėmiau šviežio starkio. Tai toks už ešerį laibesnis žuveliokas dryžuotais šonais, gėlavandenis plėšrūnas.  Smulkių kaulų mažai. Jų žuviena balta, skani, neriebi (0,2-0,6 proc. riebalų), tad dažnas receptas su kokiu riebesniu padažu arba bent sviestu apliejus.Šį nesudėtingą ir sveiką receptą nusižiūrėjau kažkuriame žvejų forume. Paprasta, greita ir natūraliai skanu. Jokių perteklinių prieskonių ar riebalų.


PRIREIKĖ
Starkis, vidutinis
Svogūnas, 1 vnt
Poras, 1 vnt
Bulvės
Citrina
Pipirai, druska
Rozmarinas
Aliejaus

GAMINAM
Starkį nuskutau, įpjoviau odelę įstrižai, gerai papipirinau, pabarsčiau druska ir apšlaikščiau citrinos sultimis. Palikau porai valandų šaldytuve pasimarinuoti.

Svogūnus su porais pakepiau, kol suminkštejo. Bulves šiek tiek apviriau. Viską į foliją, šiek tiek rozmarino, druskos ir aliejaus ant jų, ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 185C. Iš pradžių 20 minučių suvyniojus, po to dar 15 minučių atidengus su vėjeliu, kad apskrustų. Skanumėlis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails