2012 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Šparaginės pupelės marinuotos su imbieru, medumi ir soja

Ruduo - pats tas šparaginių pupelių sezonas, parsitempiau iš turgaus didžiulį maišą geltonųjų. Šparaginių pupelių yra virš 100 rūšių, tad paieškojus net lietuviškame turguje galima rasti skirtingų spalvų – geltonų, žalių, juodų. Naudojant įvairiaspalves bus dar smagiau! Žiemą puikiai tiks šaldytos. Iš šaldytų, man kol kas skaniausios RIMI prekės ženklo pupelės.

REIKĖS:
Šparaginių pupelių, bent 400 g.
Česnako skiltelių, 3 vnt
Nykščio dydžio imbiero gabalėlio, tarkuoto
Medaus, skystesnio, 1 v.š.
Sojos padažo, 2 v.š
Alyvuogių aliejaus, 2 v.š
Citrinos sulčių, 1 v.š
Druskos

GAMINAM
Nupjauname šparaginių pupelių galiukus, gerai perskalaujame ir pagarinam ~7 min. Jei neturit garintuvo – galima apvirti, dėti reikia į verdantį vandenį (vandens turi būti daug).
Kol garinasi pupelės, pasiruošiame padažą – labai gerai išmaišome tarkuotą imbierą, spaustą česnaką, soją, medų ir citrinos sultis. Turi pasidaryti vientisa masė. Paragaujam ar ko netrūksta -- visi skoniai turi jaustis, kad nei vienas neišsišoktų. Paruoštas pupeles apliejame gautu padažu paliekame pasimarinuoti bent jau pusvalandį. Skanaus :)


____________________
Šis receptas nužiūrėtas pas Miglę, Dangiškų migdolų bloge. Jums taip pat gali patikti šparaginės pupelės garstyčių padaže pagal Jamie Oliver arba šparaginių pupelių užkandis su sezamo sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails