2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Cukinijų apkepas su chorizo dešra ir sūriu

Godumas frajerį pražudė, ar ne? Nukoviau gigantišką cukiniją turguje už simbolinę kainą, dabar teks naikinti.

Cukinijų gėris -- mažas kaloringumas, daug skaidulų ir daug visokio vitamininio gėrio, ypač žievelėje. Mažutės šviežios cukinijos skanios tiesiog taip, galima tiesiog garinti ar paraikius riekelėmis orkaitėje kepti. Didžiąsias geriau tarkuoti -- galima į blynus ar keksus, man labiau patinka į troškinius ir apkepus.

PRIREIKS
Daržovės: keli puodeliai tarkuotos cukinijos, 2 stambiai tarkuotos morkos, svogūnas, paprika
Chorizo dešros ar kitos kvapnios mėsytės, dėl kvapo
Gera sauja tarkuoto parmezano
3-4 kiaušiniai
Stiklinė miltų + 1 a.š. kepimo miltelių
Aliejaus, 1/3 puodelio
2 česnako skiltelės, kapotos
Žalumynų – petražolės, rozmarinai, pankolio stiebai (kas po ranka)
Druskos, pipirų, malto muskato

GAMINAM
Orkaitę iš anksto įjungiau kaisti iki 200C.
Keptuvėje pakepiau svogūną, 5 minutes ant vidutinės ugnies – kol suminkštėjo. Porai minučių su mečiau pakepti dešrą su česnaku -- kol pakvipo ir išsiskyrė riebaliukai.
Cukinijas sutarkavusi subėriau į rėtį, pabarsčiau druska palikau kiek pastovėti, kad nuvarvėtų sultys. Tuomet sumaišiau su morkomis, žalumynais, sūriu, keptais svogūnais ir kumpiu. Į šią masę maišydama subėriau miltus su kepimo milteliais.  Miltų kiekį pareguliuokite iš akies, turi būti kiek tirščiau nei tešla blynams.
Kiaušinius atskirame inde išplakiau su aliejumi, druska ir pipirais ir įmaišiau į apkepo masę.
Paruoštą tešlą supyliau į kepimo formą ir kepiau orkaitėje ~45 minutes, kol gražiai parudo. Pluta tikrai skani, o apkepas ganėtinai šlapias, tad geriau kepti plokštesnėje, žemoje formoje.

Skanu su natūraliu jogurtu, ar agurkiniu padažu (tarkuotas agurkas, žalumynai, česnakas, jogurtas, druska). Ar kaip įsigeisit. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails