2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Kalakutiena troškinta su baravykais grietinėlės ir vyno padaže

Nuodėmingai gardu -- maloniai standi mėsytė ir riebaus grybų padažo skanumas. Kalakutiena vienas sveikiausių pasirinkimų, todėl šiek tiek nuramina sąžinės kirbulį dėl grietinėlės :)

PRIREIKS (6 porcijos)
Kalakutienos file, ~1kg
Baravykų, litriukas, virtų
Svogūnai, 2 vnt.
Sauso balto vyno, 250 ml (ir antra tiek - šefui ;)
Grietinėlės, 250 ml, riebesnės
Druskos, pipirų, krapų, aliejaus
Bulvių, po 1-2 vnt. vienam valgančiam.

GAMINAME
Kalakutienos file susipjaučiau nedidelio kasnio dydžio gabalaičiais, apibarsčiau druska ir pipirais, palikau šaltai ramybėje -- tegul  sau stovi.
Bulves nuskutau ir pastačiau ramiai virti.
Svogūnus smulkiai susipjaučiau ir sumečiau į savo didžiausią puodą kepti šliūkštelėjus aliejaus. Po penketo minučių ten pat sumečiau kalakuto file apkepti, apie 10 min.
Tuomet sumečiau grybus, užpyliau vyną, druskos pipirų ant jų, ir palikau troškintis dar apie 10 min. Kuomet kalakutiena jau minkštutėlė ir išsitroškinusi, pamažinau ugnį ir supyliau grietinėlę, pabarsčiau džiovintų krapų. Dar pora minučių ir viskas.
Viskas į lėkštes ir ant stalo.
Jeigu dar liko baltojo vyno, puikiai tiks prie šio patiekalo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails