2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Vištienos troškinys su šviežiomis salotomis ir pankoliu

Vasara išsiveda saulę ir šilumą, tai liūdna. Ruduo atsineša daržovių gausą į turgų, tai smagu. Mano turgaus  dealeris įdėjo tokių keistų mėsingų, kietokų salotų – sako tik nevalgyk žalių, patroškink. Nesupratau, palaikiau savaitę ir patylom išmečiau. Po savaitės tokių pat pasiūlė anyta, pridėjusi dar ir porelę pankolių. Kad jau tokios, nutariau pamėginti. Gavosi labai, laabai gerai. Rekomenduoju.

Skanu labiau dėl pankolio o ne dėl tų mėsingų salotų. Pankolis – toks pusiau prieskonis, pusiau daržovė. Vadina jį paprastuoju pankoliu, saldžiuoju kmynu ir net šventuoju augalu. Pasak interneto legendų, slopina apetitą ir šiaip visapusiškai naudingas dėl gausybės vitaminų. Skonio jis pikantiško, bet lengvo, šiek tiek saldoko. Kvapo stipraus, primena anyžius. Rudenį pats tas laikas jo turguje dairytis!

PRIREIKS
Vištienos file, 1-2 puselės, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
Pankoliai, keli, pjaustyti nedideliais gabalaičiais
Morkos, 5, riekėlėmis
Svogūnas, 1 vnt., riekėmis
Šviežių salotų, tikrai daug, kruopčiai nuplautos ir suplėšytos
Sojos padažo (kokybiško, pvz. Heinz)
Alyvuogių aliejaus

GAMINAM
1. Įkaitinam aliejaus, gražiai paskrudinam vištienos gabalaičius, iš visų pusių. Taip, kad  būtų beveik iškepę, nes daržovės turės likti beveik žalios.
2. Tuomet į keptuvę keliauja svogūnai su morkom ir pankoliu, ~5 min. ant vidutinės ugnies – neperkepam, morkos turi likti maloniai traškios.
3. Galiausiai – sumetam salotas, šliūkštelim šiek tiek vandens, gausiai sojos padažo ir uždengiam dangčiu, kad suminkštėtų. Vualia. Vat taip viskas greitai gavosi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails