2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Šparaginės pupelės garstyčių padaže

Pradžioje pasileidžiam šiek tiek prancūziškos muzikos jaukiam vasaros vakarui. Grupė vadinasi Vulevu, prancūzaitė Eva Michel ir du broliai lietuviai Dominykas ir Lukas. Savaitgalį puikiai pasirodė gatvės muzikos dienose.

Tuomet imamės šparaginių pupelių, britų vadinamų French  beans. Maestro Jamie Oliveris sako kad tai populiarus užkandis Paryžiuje užeigose.

PRIREIKS
Šparaginių pupelių, 0,5 kg
Prancūziškų ar dijono garstyčių, 2–3 a.š.
Vyno arba vyno acto, 2 a.š.
Alyvuogių aliejaus, 5-7 a.š.
Jaunas svogūnėlis, nedidelis
Česnako, 2 skiltelės (sukapotos)
Kaparėlių, šaukštelis (nebūtinai)
Šviežių petražolių pundelis (nebūtinai)
Druskos ir pipirų


GAMINAM
Naudojam tai ką turim – atėjus sezonui perkam šviežias iš turgaus, galima pamaišyti spalvas – žalias, geltonas, juodas. Kol dar neužderėjo, perku šaldytas. Išbandžiau visokias, kol kas skaniausios RIMI.

Puode užviriau šiek tiek vandens, pasūdžiau, sumečiau pupeles (neatšildytas) ir uždengusi viriau ant kaitriausios ugnies. Taip teoriškai, daržoves reikėtų virti al dante, bet šioms salotoms neblogai pavirti kiek ilgiau, 6 minutės pats tas. Tik virti reikia aukštos ugnies, taip truks trumpiau ir daugiau vitaminų liks. Arba galima įkišti į garų puodą, dar geriau.

Tuo tarpu sumaišau garstyčias su actu, įmaišau aliejų. Įberiu žiupsnį druskos ir pipirų, smulkinto jauno svogūnėlio, kaparėlius, petražoles ir kapotą česnaką.

Kai pupelės nuvirususios, minkštutės – nupilu vandenį,  užpilu padažu ir vualia, į lėkštes ir valgom. Tinka kaip atskiras lengvas patiekalas ar garnyras prie kokio mėsos šmoto. Skanaus :)

_______________________________________
Pagal Jamie Oliver „Maisto ministerija“ receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails