PRIREIKS
Špinatų, geras pundas, bent 200 g
Česnako, 2-3 skiltelės
Sezamo sėklų
Sojos padažo (prašyčiau kokybiško, pvz. Heinz)
Šlakelio alyvuogių aliejaus
GAMINAM
Paskrudinau sezamo sėklytes įkaitintoje keptuvėje be aliejaus, atidėjau į šoną. Įkaitinau aliejų, minutėlę pakepinau kapotą česnaką, tuomet sumečiau špinatų lapus, porai minučių, maišydama. Tuomet šliūkštelėjau sojos padažo, sezamo sėklas, ir į lėkštes.
Puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos šmoto ar tiesiog kaip užkandis. Mes valgėm su baltu sūriu. Skanumėlis. Vitaminai, proteinai :-)
Tokiu pat būdu galima paruošti bile kokias žalias daržoves – kininį kopūstą, brokolius, šparagines pupeles, žirnelius. Kietesnes reikėtų šiek tiek pagarinti prieš kepant.
_________________________
Pagal BBC Good Food receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą