2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Aštri pastarnokų sriuba su jorkšyriukais


Kviečiu susipažinti su Didžiai Gerbiamais Pastarnokais. Labai vertinga pažintis žiemą, prasidėjus daržovių badui. Parduotuvėse šitų ponų neradau. Tačiau juos tikrai rasite Kalvarijų turguje, kukliai gulinčius prie bulvių ir morkų. Užrodė man juos Brangaus Gyvenimo Vyro Mama.

Pastarnokai lengvai ir pasimėgaudami pergyvena žiemą – nuo šalčio jie tampa tik saldesni. Jie galėtų būti tolimi morkų giminaičiai, saldūs ir maistingi – cukraus juose tris kartus daugiau nei morkose. Tik kad jų žalių nelabai pavalgysi, per kieti. Užtat puikiai tinka virti, troškinti, kepti.

Kai pirksite, dairykitės vidutinio dydžio, kietesnių, daržovių šviesia žievele. Jei nesate sodo-daržo ekspertas tai lengvai galite juos supainioti su petražolių šaknim. Tai gal tiesiog paklauskite :)

PASTARNOKŲ SRIUBAI prireiks
Sriubai – vienas pastarnokas, nedidukė morka, pora kubelių kokybiško sultinio, svogūnas, nedidukas imbiero gabaliukas, keletas riekelių česnako, šaukštas sviesto pipiru, druskos, žiupsnis garam masalos prieskonių. Jeigu nesilaikote gavėnios :) tai galite šliūkštelėti grietinėlės arba kokosų pieno. 
Užskaninimui tinka paraikytas šviežias čili pipiriukas, pakepintos sėklos, bet koks sūris, pora šaukštų jogurto, žolelės ir pan., pagal nuotaiką ir šaldytuvo turinį.

gaminam
1. Smulkintą svogūną pakepinam svieste, apie 7 minutes ant lėtos ugnies kol suminkštės. Tuomet įmetam kapotą česnaką su imbieru bei garam masala ir pakepam dar pora minutėlių.
2. Tuomet sumetam vienodais gabalėliais supjaustytą pastarnoką ir morką, šiek tiek pakaitinę užpilam sultiniu ir kokosų pieną, jei naudojat.
3. Kokias 20 minučių paverdam kol visos daržovės suminkštės, viską sublenderiuojam ir pagardinę kuo širdis geidžia skanaujam.

Mes valgėm su tokiais skanučiais jorkšyro pudingais, brangiausias gamino, receptas štai čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails