2012 m. sausio 3 d., antradienis

Žuvies troškinys greituoju būdu

Keturios Nuostabios Moterys dovanų* man atnešė dvi knygas – Sotūs pietūs ir 100 salotų. Pirmojoje knygoje – vieno puodo patiekalai. Sriubos, apkepai, troškiniai. Paprasti, lengvai gaminami, neitin įmantrūs. Tai ir labai puiku, nes kasdieną gaminti pagal Oliverį ar alia Beata nei piniginei, nei liemeniui nėra labai sveika. Ypač po šventinių pietų ir vakarienių maratono. Pradedam receptų bandymą nuo žuvies troškinio.

KO PRIREIKS
0.5 kg baltos žuvies filė.
Viena ar dvi raudonosios paprikos.
Skardinė konservuotų pomidorų be odelių. Sezono metu geriau keisti į gerai panokusius pomidorus iš turgaus.
1 vidutinis svogūnas, 2 skiltelės česnako, citrina.
Kuokštelis džiovintų čiobrelių, žiupsnis saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų, druskos.
 Jeigu norite ryškesnio skonio, galima dėti masalos, aštrių pipirų, maltų kmynų arba pusę sultinio kubelio iš bėdos. Jeigu yra po ranka – šviežios kalendros sauja.
Šlakelis alyvuogių aliejaus, šaukštas sviesto.

KAIP GAMINAM
1. Žuvį apšlakstom citrinų sultimis, pabarstome druska, pipirais ir atidedame į šoną.
2. Smulkiai supjaustome svogūną, sukapojame česnaką, susmulkinam čiobrelius. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus, sumetam ten visą šitą gėrį ir pakaitinam minutę. Tuomet įpilam artipilnį puodelį vandens ir sumetam konservuotus pomidorus. Užverdam ir sumažinam ugnį.
4. Šiaudeliais supjaustome papriką ir sumetam į troškinį. Verdam 5-7 minutes, kol paprikos suminkštės. Na, bus tokios ne visai minkštos, bet apyminkštės – nes žuviai troškinti reikės labai nedaug laiko.
5. Supjaustome žuvies filė tokiais vieno kąsnio gabaliukais ir kartu su sviestu sudedam į puodą. Troškiname dar 5 minutes. Tuomet jau pilam į dubenėlius, papuošiam citrinos riekelėmis, pabarstom kalendromis. Skanaus!

SKAITIKLIS
20 min. su indų plovimu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails